ارتودنسی متحرک چیست؟


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 24 دی 1402
بازدید : 71
نویسنده : mozhgan

ارتودنسی انواع مختلفی داشته که برای انواع ناهنجاری‌های دندان طراحی شده‌اند. برخی از ارتودنسی‌ها ثابت بوده و براکت‌ها روی دندان‌ها می‌چسبند. اما برخی دیگر ارتودنسی متحرک است. این نوع ارتودنسی‌ها به دندان‌ها متصل نیستند. شما می‌توانید در هر زمانی آن را از دهان خارج کرده و به‌راحتی داخل دهان بگذارید. در این نوع ارتودنسی آزادی عمل شما بیشتر بوده و رعایت بهداشت راحت‌تر می‌شود.

زمانی که ارتودنسی متحرک وارد بازار دندانپزشکی شد، تحول عظیمی در این حوزه ایجاد کرد. به‌ویژه نوعی از آن به نام الاینر شفاف طرف‌داران زیادی پیدا کرد. در آن زمان اشخاص می‌توانستند برای اولین‌بار بدون محدودیت از ارتودنسی استفاده کنند. زیرا در زمان خوردن غذا یا مسواک زدن می‌توان آن را از دهان خارج کرد و به‌راحتی غذا خورد.

انواع ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک محدود به یک نوع نمی‌شود. انواع مختلفی از این دستگاه‌های متحرک وجود دارند. هرکدام از آنها ویژگی خاصی داشته و برای ناهنجاری‌های خاصی مناسب‌اند.

۱. پلاک نامرئی

پلاک نامرئی یا الاینر شفاف نوعی پلاک است که حالت شیشه‌ای داشته و روی دندان‌ها را می‌گیرد. این نوع ارتودنسی براکت و سیم فلزی ندارد. تقریبا هر ۲ هفته یک‌بار پلاک تعویض می‌شود تا به دندان‌ها فشار وارد کند. به دلیل نامرئی بودن این پلاک‌ها، بسیاری از افراد تمایل به استفاده از ارتودنسی نامرئی دارند.

۲. پلاک متحرک با فنر زد

از پلاک متحرک با فنر Z برای اصلاح دندان‌های قدامی که عقب هستند، استفاده می‌کنند. با استفاده از این پلاک انواع دندان ها به سمت جلو حرکت کرده و با دندان‌های دیگر در یک ردیف قرار می‌گیرد.

۳. پلاک فانکشنال

این نوع ارتودنسی علاوه بر صاف کردن دندان‌ها به بهبود وضعیت فک بالا و پایین هم کمک می‌کند. اگر فضای فک بالا یا پایین کوچک باشد، دندانپزشک می‌تواند به‌جای کشیدن دندان‌ها از پلاک فانکشنال استفاده کند. این پلاک متحرک بوده و با فشار به فک باعث حرکت استخوان‌ها می‌شود.

سایر مقالات ... ارتودنسی دندان ژله ای

۴. ریتینر (تثبیت‌کننده ارتودنسی)

پس از اتمام ارتودنسی ثابت لازم است برای تثبیت درمان از ریتینرها استفاده شود. بدون استفاده از این پلاک‌ها ممکن است دندان‌ها کج شده و به حالت قبل بازگردند. تثبیت‌کننده‌های ارتودنسی خود به دو نوع تقسیم می‌شوند.

  • ریتینر هاولی: از سال ۱۹۲۰ برای تثبیت دندان‌های فک بالا از آن استفاده می‌شود. جنس آن پلاستیک و سیم خم شونده است.
  • ریتینر شفاف: این نوع از تثبیت‌کننده‌ها شبیه به الاینر شفاف هستند. به دلیل نامرئی بودن طرف‌داران زیادی دارند.

منبع




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مجله سلامتی و آدرس salamatmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com